Povlačenje ruskih trupa nedovoljno za okončanje sukoba

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 12:42

"Povlačenje ruskih trupa nedovoljno za okončanje sukoba"

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je danas da povlačenje ruskih vojnih snaga sa granice sa Ukrajinom može ublažiti tenzije.

Ali, dodao je da takav korak neće zaustaviti eskalaciju ili sukob u istočnom ukrajinskom regionu Donbasu.

"Ako Rusija zaista povuče sa granice sa Ukrajinom ogromne vojne snage koje je tamo rasporedila, to će već ublažiti tenzije. Ali moramo imati na umu da ovaj korak ne bi stavio tačku ni na trenutnu eskalaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni na sukob između Ukrajine i Rusije", navodi se u saopštenju ukrajinskog ministra, a prenosi agencija Rojters.

Kuleba je u saopštenju pozvao zapadne partnere Ukrajine da nastave da pomno prate situaciju i da preduzmu efikasne mere u nastojanju da obeshrabre Rusiju.

Ruske vlasti su juče saopštile da su naložile povratak vojnih trupa u baze iz područja blizu granice sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.