Povećana podrška Ukrajini glavna poruka samita NATO-a — generalni sekretar

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2023, 15:13

Povećana podrška Ukrajini glavna poruka samita NATO-a — generalni sekretar

Povećani obim pomoći Ukrajini postaće glavna poruka samita NATO-a od 11. do 12. jula u Viljnusu, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg za TV kanal Frans 24 u ponedeljak.
„Uveren sam da će to biti pozitivna i snažna poruka Ukrajini i njenom putu ka članstvu“, izjavio je on, napominjući da će se alijansa pobrinuti da Ukrajina bude dobro snabdevena oružjem, municijom, rezervnim delovima, obukom i održavanjem. Odgovarajući na pitanje o potencijalnim isporukama zapadnih borbenih aviona Ukrajini, Stoltenberg je istakao da zemlje NATO-a već šalju velike količine modernog naoružanja i ubojnih sredstava Ukrajini. Stoltenberg je ranije izjavio da Ukrajina neće dobiti poziv u NATO na samitu u Viljnusu, ali će joj biti poslat snažan signal da su „vrata NATO-a otvorena”. On je izjavio i da će NATO odobriti višegodišnji paket vojne podrške Ukrajini koji treba da bude sproveden bez obzira na napredak sukoba sa Rusijom. Samitu NATO-a koji počinje u utorak u Viljnusu prisustvovaće lideri Australije, Novog Zelanda, Južne Koreje i Japana.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.