Posledice ukrajinske krize na ekonomiju Srbije (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 14:30

Posledice ukrajinske krize na ekonomiju Srbije (AUDIO)

Međunarodne finansijske institucije korigovale su procene rasta srpske ekonomije sa 4 i po na 3,3 odsto. Rast industrijske proizvodnje i izvoza od početka godine ohrabruju i čine dohvatljivim barem ovu, redukovanu stopu rasta.

Mart je prvi puni mesec u kojem bi se mogle očekivati posledice ukrajinske krize na proizvodnju i spoljnotrgovinski bilans naše zemlje. Statistika međutim beleži rast i prerađivačke industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa čak i veću pokrivenost uvoza izvozom uprkos poskupljenju uvoznih energenata.

Tema koja podjednako brine i privrednike i građane a i državu jeste inflacija koja se ozbiljno približila dvocifrenom nivou. Ima li naznaka smirivanja inflatornih kretanja?

O tome, ali i izazovima u narednim nedeljama i mesecima, za RNS smo razgovarali sa urednikom časopisa "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT) Ivanom Nikolićem.

Opširnije u audio prilogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.