Posle više od mesec dana mira oživeli sukobi u Donjecku

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle više od mesec dana mira oživeli sukobi u Donjecku

DONjECK - Sukobi su danas oživeli u Donjecku, gde je otvarana minobacačka vatra, posle više od mesec dana relativnog mira na istoku Ukrajine, saopštili su posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju. Borbe su vođene i na razorenom aerodromu u Donjecku, a minobacačka vatra se u nedelju čula tokom tri sata u blizini sela Širokina, javlja AP. U sukobima proruskih pobunjenika i snaga ukrajinske vlade je poginulo više od 6.000 osoba, ali su borbe uglavnom prestale od kada je u februaru proglašen prekid vatre.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Intenzivirane borbe na istoku UKR"

Izvor: B92, 13.Apr.2015

Borbe na istoku Ukrajine intenzivirane su u poslednje vreme, nakon više od mesec dana relativnog mira, saopštili su danas posmatrači OEBS-a...Oni su saopštili da su sinoć čuli jaku artiljerijsku paljbu u blizini sela Širokine u trajanju od oko tri sata, a tokom noći i jutra se i u centru Donjecka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.