Poslato upozorenje: Od ponoći – svi su meta

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 14:57

Poslato upozorenje: Od ponoći – svi su meta

Ukrajina je proglasila metama brodove koji plove ka ruskim lukama u Crnom moru.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane danas je saopštilo da će Ukrajina od sutra, 21. jula, smatrati da svi brodovi, koji plove Crnim morem ka ruskim lukama, prevoze vojni teret.

U saopštenju ukrajinskog ministarstva se navodi da je od danas plovidba u oblastima severnoistočnog dela Crnog mora i Kerčkog moreuza zabranjena kao opasna.

Ranije je rusko ministarstvo odbrane saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su od danas svi brodovi koji plove Crnim morem ka ukrajinskim lukama potencijalni prevoznici vojnog tereta i da su, u skladu sa tim, legitimne mete.

Ukrajinsko ministarstvo ocenilo je da je Rusija "brutalno prekršila univerzalno pravo na slobodnu plovidbu" i da "namerno podriva bezbednost hrane".

Pročitajte više:

"Lažu! Sve prikrivaju lažima – ovo je pravi cilj Rusije"

Putin dao svoje uslove: "Nema više praznih priča"

Gotovo je: Rusija se povlači

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna 'vežba' Rusije na Crnom moru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2023, 09:22

Oružane snage Rusije izvele su vojnu vežbu u severozapadnom delu Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Kako prenosi agencija Beta, u saopštenju od 21. jula navodi se da su brodovi ruske Crnomorske flote ispalili protivbrodske krstareće rakete na brod koji je bio meta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ruska Crnomorska flota izvela vežbu izolacije oblasti privremeno zatvorene za plovidbu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2023

Ruska Crnomorska flota izvela je zajedno sa avijacijom vežbe izolacije oblasti koja je privremeno zatvorena za plovidbu nakon što nije produženo važenje sporazuma o izvozu žita preko ukrajinskih crnomorskih luka, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, navodeći da će brodove koji idu u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.