Poslanici opozicije blokirali ulaz u ukrajinsku skupštinu

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici opozicije blokirali ulaz u ukrajinsku skupštinu

04.07.2012. -

Specijalne snage policije "Berkut", počele su da koriste suzavac protiv demonstranata, koji su se okupili ispred ukrajinskog parlamenta. Pre toga, policija je pokušala da suzbije demonstrante od ulaza, što im nije pošlo za rukom.

Poslanici opozicionih stranaka Verhovne Rade, formirali su ljudski štit ispred ukrajinskog Doma da bi blokirali ulaz predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, koji ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << treba da održi konferenciju za novinare.

Oni dežuraju ispred zgrade ukrajinske skupštine u Kijevu, od sinoć,  protestujući protiv usvajanja Nacrta zakona o osnovama državnog jezika. Prema rečima opozicije, ispred ukrajinskog doma već se okupilo oko hiljadu ljudi.

Ako zakon bude potpisan od strane predsednika, ruski jezik će dobiti status regionalnog. On je, inače, maternji za najmanje 10% stanovništva, a to je 13 od 27 administrativno-teritorijalnih jedinica Ukrajine.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.