Izvor: Vostok.rs, 16.Mar.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Vrhovne rade za prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom

Poslanici Radikalne partije Ukrajine i Bloka Petra Porošenka predali su Vrhovnoj radi predlog zakona o prekidu diplomatskih odnosa sa Rusijom, preneli su ukrajinski mediji.

Kako se navodi, dokument je registrovan 15. marta, iako na sajtu skupštine on ne postoji.

Autori predloga su članovi ukrajinske Radikalne partije Oksana Korčinskaja i Jurij-Bogdan Šuhevič, kao i poslanik Bloka Petra Porošenka Vladimir Parasjuk, koji je poznat javnosti jer je nedavno skinuo rusku zastavu sa ruskog Konzulata u Lavovu.

Poslanik Ruske dume Sergej Železnjak prokomentarisao je inicijativu svojih ukrajinskih kolega ocenivši je kao „politički idiotizam koji prožima celokupnu ukrajinsku vlast“.

On je izrazio nadu da će ostali ukrajinski poslanici ostati pri zdravom razumu i neće podržati ovaj predlog koji ide na štetu ukrajinskom narodu.

Članovi Radikalne partije su prošle godine već jednom izrazili inicijativu da se privremeno prekinu diplomatski odnosi sa Rusijom.

Šef ukrajinske diplomatije Pavel Klimkin osudio je tu inicijativu rekavši da taj potez neće doprineti pregovorima i dovešće u pitanje realizaciju Minskog sporazuma.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.