Porošenko ukinuo ratno stanje

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko ukinuo ratno stanje

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zvanično je objavio da se ukida ratno stanje u deset pograničnih oblasti.
"Danas u 14 sati (po lokalnom vremenu) okončava se ratno stanje. To je moja principijelna odluka, zasnovana na analizi svih aspekata trenutne situacije u sferi odbrane", rekao je Porošenko na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Porošenko nije planirao da produži ratno stanje, objasnivši da ne želi da ograničava prava građana da glasaju i budu izabrani.
Kako je rekao, predsednički izbori biće održani 31. marta, kako je i planirano.
Ratno stanje uvedeno je u pograničnim oblastima Ukrajine 26. novembra, zbog incidenta u Crnom moru, kada je Rusija oduzela tri ukrajinska broda koja su prolazila kroz moreuz Kerč.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Porošenko ukinuo ratno stanje, ali „ruska pretnja nigde nije otišla“

Izvor: Vostok.rs, 26.Dec.2018

Ratno stanje, uvedeno u deset regiona Ukrajine nakon provokacije ukrajinskih brodova u Kerčskom moreuzu je ukinuto. O ukidanju ratnog stanja saopštio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. Prema ukrajinskom predsedniku, da nije bilo predstojećih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.