Porošenko raspustio parlament

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko raspustio parlament

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao dekret o raspuštanju parlamenta, što je otvorilo put za prevremene izbore koji će se održati u oktobru.

"Odlučio sam da prevremeno raspustim parlament", objavio je Porošenko na Tviteru.

Istovremeno se na toj društvenoj mreži oglasio i njegov portparol Svjatoslav Ceholko sa objavom da će izbori biti održani 26. oktobra, prenela je agencija Rojters.

Britanska agencija je napomenula da izbori moraju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održani u roku od 60 dana od objavljivanja dekreta.

Odluka je doneta u jeku sukoba proruskih i ukrajinskih snaga na istoku zemlje, u kojima je, prema podacima UN, poginulo najmanje 2.000 civila, naveo je AP.

Raspuštanje parlamenta i izbori su posledica raspada vladajuće koalcije, 24. jula.

Predsednik skupštine Aleksandar Turčinov je 24. jula proglasio raspad koalicije "Evropski izbor", formirane posle smene vlasti u Ukrajini u februaru. Incijatori su bile poslaničke grupe Ukrajinska demokratska alijansa za reforme (UDAR) i Sloboda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Raspušten parlament, izbori u oktobru

Izvor: Akter, 25.Avg.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je danas dekret o raspuštanju parlamenta, što je otvorilo put za održavanje prevremenih izbora koji će se održati u oktobru.."Odlučio sam da prevremeno raspustim parlament", objavio je Porošenko na Tviteru...Istovremeno se na toj društvenoj mreži...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.