Porošenko: Separatisti da polože oružje, Krim je ukrajinski!

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Separatisti da polože oružje, Krim je ukrajinski!

Novi ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas u govoru posle inauguracije pozvao separatiste na istoku zemlje da polože oružje i rekao da će garantovati bezbedan povratak ruskih boraca kući.

“Ja ne želim rat, ne želim osvetu. Želim mir i želim da zavlada mir. Molim vas, položite oružje i ja garantujem imunitet svima koji nisu okrvarili ruke”, izjavio je Porošenko poslanicima parlamenta posle polaganja zakletve.
On je obećao da će očuvati jedinstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zemlje, a stanovnicima Donjeckog regiona, koji je uglavnom u rukama proruskih snaga, obećao je da će decentralizovati vlast i garantovati slobodnu upotrebu ruskog jezika, prenose agencije.
Porošenko je istakao da neće biti kompromisa sa Rusijom po pitanju proevropskog stava i statusa poluostrva Krima.
“Krim je bio i ostaće ukrajinski. Ja sam to jasno rekao ruskom predsedniku u Normandiji”, kazao je on o jučerašnjem susretu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.
Itar-Tass navodi da je Porošenko kazao da je spreman da odmah potpiše ekonomski deo sporazuma o pridruživanju Ukrajine EU i da bi u Ukrajini trebalo da budu održani vanredni parlamentarni izbori.
Petar Porošenko, 48-godišnji ukrajinski milioner, položio je danas zakletvu u parlamentu i postao peti predsednik Ukrajine od sticanja nezavisnosti te zemlje 1991. godine, javljaju agencije.
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Stare bitke se i dalje vode

Izvor: Politika, 07.Jun.2014

Obeležavanje 70. godišnjice dana „D” pokazalo je da se Evropa definitivno pomirila, dok su SAD i Rusija i dalje u spirali netrpeljivosti..Dan posle obeležavanja 70. godišnjice od dana „D” kada je otvoren Zapadni front u Drugom svetskom ratu, novoizabrani ukrajinski predsednik Petro Porošenko...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.