Porošenko: Postignut dogovor sa Rusijom o isporuci gasa

Izvor: Politika, 19.Okt.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Postignut dogovor sa Rusijom o isporuci gasa

KIJEV – Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je saopštio da je njegova zemlja postigla dogovor sa Rusijom o isporuci gasa ove zime.

On je za ukrajinsku televiziju naveo da je Rusija pristala da isporuči Ukrajini gas do 31. marta po ceni od 385 dolara za hiljadu kubnih metara, preneo je AP.

„Mogu da kažem da će Ukrajina imati gas, imaće grejanje”, rekao je on.

Ukrajinski predsednik je dodao da očekuje da će sporazum o tome zvanično biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potpisan tokom naredne runde pregovora o gasu u kojima posreduje EU, a biće održani u utorak u Briselu, navodi AP.

Porošenko je posle susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u petak u Milanu rekao da očekuje da će biti postignut sporazum o gasu sa Rusijom pre susreta predstavnika Kijeva, Moskve i Brisela planiranog za 21. oktobar u Briselu, prenela je juče agencija Tas s.

Porošenko je tada izjavio da je došlo do određenog napretka, ali da treba da se razgovara još o detaljima.

Tanjug

objavljeno: 19.10.2014.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Postignut dogovor sa Rusijom o isporuci gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je saopštio da je njegova zemlja postigla dogovor sa Rusijom o isporuci gasa ove zime...On je za ukrajinsku televiziju naveo da je Rusija pristala da isporuči Ukrajini gas do 31. marta po ceni od 385 dolara za hiljadu kubnih metara, preneo je AP..."Mogu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.