Porošenko: Nećemo podržati nikakve panevropske projekte koji uključuju Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Nećemo podržati nikakve panevropske projekte koji uključuju Rusiju

Ukrajina neće podržati panevropske projekte u kojima Rusija učestvuje, rekao je na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Briselu ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

"Nećemo podržati nikakve panevropske projekte koji uključuju Rusiju, posebno one koji podrivaju našu bezbednost", rekao je on.

Odnosi između Moskve i Kijeva pogoršali su se u pozadini situacije u Donbasu.

Kijev je u više navrata optužio Moskvu za mešanje u unutrašnja pitanjaUkrajine, posebno za učešće u sukobu u Donbasu, špijunažu, sajber napade, pa čak i snabdevanje Severne Koreje ukrajinskim raketnim motorima, kao i za pokušaj da "otmice kneginje Ane Jaroslavne".

Rusija poriče sve optužbe i nazvala ih je neprihvatljivim. Moskva je u više navrata saopštila da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom konfliktu i da je zainteresovana da se u Ukrajini prevaziđe politička i ekonomska krize. Prema rečima senatora Alekseja Puškova, "šta god da se dogodi u Ukrajini, oni odmah optužuju Rusiju".

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva,   NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Porošenko računa na podršku NATO za uvođenje mirovnih snaga u Donbas

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2018

Ukrajina računa na podršku NATO-a za raspoređivanje mirovnih snaga UN-a u celom regionu Donbasa, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko.. . "Nadam se da će alijansa prepoznati i podržati evroatlantske aspiracije Ukrajine", rekao je on u sedištu NATO-a.. . Prema njegovim rečima,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.