Porošenko: Danas istorijski dan za Ukrajinu

Izvor: Blic, 27.Jun.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Danas istorijski dan za Ukrajinu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je danas izjavio da potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa Evropskom unijom predstavlja "istorijski dan", koji nudi njegovoj zemlji priliku za novi početak nakon višegodišnje političke nestabilnosti.

Taj sporazum, pomoću kojeg će Ukrajina produbiti političke i ekonomske odnose sa EU, nudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "apsolutno novu perspektivu za moju zemlju... to je istorijski dan, najvažniji od sticanja nezavisnosti" od Rusije 1991. godine, rekao je Porošenko po dolasku u Brisel na ceremoniju potpisivanja tog dokumenta, prenela je agencija AFP.

Ukrajina će iskoristiti "priliku da se modernizuje", rekao je Porošenko, naglašavajući važnost mira i bezbednosti u cilju bolje budućnosti budućnosti Ukrajine i regiona.

- Sporazum predstavlja izraz evropske solidarnosti - istakao je ukrajinski predsednik.

Bivša vlada u Kijevu je 21. novembra 2013. suspendovala pripreme za potpisivanje Sporazuma o pridruživanju, što je izazvalo gradjane da izadju na ulice Kijeva i drugih gradova kako bi podržali evrointegracije, što je potom dovelo do masovnih protesta i svrgavanja tadašnjeg predsednika Viktora Janukoviča i vlade.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Istorijski dan za Ukrajinu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko u petak je sa EU potpisao sporazum o slobodnoj trgovini i političkoj saradnji. Kako je izjavio, to je "istorijski dan" za njegovu zemlju. ..Najvažniji dan za Ukrajinu još od stcanja nezavisnosti: Petro Porošenko.. .."Danas je istorijski dan za moju zemlju,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Porošenko potpisao sporazum sa EU

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2014

BRISEL - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko danas je sa EU potpisao sporazum o slobodnoj trgovini i političkoj saradnji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.