Popović: Rusi i Srbi su pobednici, nema revizije istorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 17:51

Popović: Rusi i Srbi su pobednici, nema revizije istorije

Istorija je samo jedna, Rusi i Srbi su bili pobednici, a Hitlerova Nemačka i njihovi sateliti ustaška Hrvatska, Banderovci u Ukrajini, balisti na Kosovu bili su monstrumi koji su sprovodili genocid nad Srbima, Rusima i Jevrejima, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Prilikom otvaranja rekonstruisanog Memorijalnog parka u Logoru "Crveni krst" u Nišu, Popović je naveo da je onaj ko danas negira taj genocid, spreman i da genocid ponovi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Popović je, navodi se u saopštenju Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, podsetio da je na današnji dan pre 80 godina počeo Hitlerov napad na Rusiju, a da je slobodarski duh ruskog naroda izneo pobedu.

"Ruski narod, u teškoj borbi, ne samo da je slomio zube nacističkom neprijatelju, već je kasnije oslobodio i celu Evropu. U svom nezaustavljivom pohodu, ruski narod, rame uz rame sa srpskim narodom, oslobađao je Srbiju, još jednom potvrđujući neraskidive veze Srba i Rusa", rekao je on.

Ministar Popović, koji je i predsednik Fondacije Besmrtni puk, podvukao je da danas, nakon 80 godina, srpski i ruski narod zajedno biju nove bitke protiv revizije istorije.

"Tada su nas napadali puškama, a danas nas napadaju lažima. Žele žrtve da prikažu kao dželate, a dželate kao žrtve. Nećemo im to dozvoliti. Ponovo ćemo ih pobediti", rekao je on.

Naglasio je nikada nećemo zaboraviti zverstva koje su nacisti činili u Drugom svetskom ratu i da nikada nećemo prestati da slavimo našu slavnu i stradalnu istoriju.

"Večno ćemo zajedno, Srbi i Rusi, marširati na strani istine i pravde", zaključio je Popović.

Svečanoj ceremoniji otvaranja rekonstruisanog Memorijalnog parka u Logoru "Crveni krst" u Nišu, prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodilac Federalne agencije Rošotrudničestvo Jevgenij Primakov, predstavnici Vojske Srbije, Rusko-srpskog humanitarnog centra, Grada Niša, Pirota, Aleksinca, policije i udruženja posvećenim negovanu srpsko-ruskih odnosa.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.