Poljska: Projekat gasovoda „Severni tok 2“ uništava efekat antiruskih sankcija

Izvor: Vostok.rs, 05.Jan.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Projekat gasovoda „Severni tok 2“ uništava efekat antiruskih sankcija

Projekat gasovoda „Severni tok 2“ uništava efekat antiruskih sankcija i smatra se „ubicom“ Ukrajine, rekao je u intervjuu za „Handelsblatt“ šef poljske diplomatije Jacek Čaputovič.
Po mišljenju ministra, Evropa treba da stavi tačku na projekat. „’Severni tok 2‘ ubija Ukrajinu. Ako se ruski tranzit gasa preko ukrajinske teritorije smanji, država će izgubiti ne samo značajni prihod, već i pre svega garanciju zaštite od dalje ruske pretnje“, rekao je on. Čaputovič je optužio Nemačku i Austriju za „prevaru i antievropski stav“. „Mi veoma poštujemo stav EU. Međutim, Nemačka i Austrija se bore uz pomoć novih i prevarantskih manevara i žele izuzetke ’Severnog toka 2‘, zato još uvek nemamo opšte evropsko mišljenje“, izjavio je poljski ministar. Osim toga, Čaputovič je predložio da se imenuje specijalni predstavnik Generalnog sekretara UN za Ukrajinu i pozvao da se priključi pregovorima u normandskom formatu „evropske institucije“ i SAD. „Nemačka i Francuska možda smatraju da oni predstavljaju Evropu, ali mi ne mislimo tako“, naveo je on. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.