Pokušali da napadnu... Ponovo

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 13:36

Pokušali da napadnu... Ponovo

Ukrajinske bespilotne letelice pokušale su da napadnu infrastrukturne objekte u Krasnogvardejskom okrugu na Krimu, rekao je danas šef Krima Sergej Aksjonov.

Zaposleni službi za vanredne situacije se nalaze na terenu, dodao je on.

Ranije tokom dana, mediji su preneli da je privremeno zaustavljen automobilski saobraćaj po Krimskom mostu. Putnici su zamoljeni da ostanu smireni i da slušaju uputstva koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobiju od bezbednosnih organa. Prema poslednjoj informaciji, kretanje autosaobraćaja je nastavljeno.

Nešto pre toga, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da most koji povezuje poluostrvo Krim sa Rusijom "donosi rat, a ne mir" i da je iz tog razloga legitiman vojni cilj koji mora biti "neutralisan". Izjava je usledila nekoliko dana nakon poslednjeg terorističkog napada na Krimski most, koji se desio u ponedeljak. Tom prilikom, poginule su dve osobe.

Moskva je saopštila da, osim Kijeva, odgovornost za napad na infrastrukturu snose i London i Vašington, jer je odluka o ovom terorističkom činu doneta zajedno sa njima.

Kako su do sada bila izvršena već dva teroristička napada na most, Moskva je donela odluku da poradi na bezbednosti tog regiona, a osmišljen je i poseban plan u slučaju da ponovo dođe do pretnje po most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DETONACIJE NA KRIMU Napad na rusko skladište municije, proglašena VANREDNA SITUACIJA

Izvor: Blic, 22.Jul.2023

U Krasnogvardejskom okrugu na severu Krima, napad dronom izazvao je detonaciju u skladištu municije, naveo je danas šef regiona Sergej Aksjonov u svom Telegram kanalu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.