Pogođen TV toranj u Kijevu; trenutak eksplozije VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 17:57

Pogođen TV toranj u Kijevu; trenutak eksplozije VIDEO/FOTO

Kijev -- Na društvenim mrežama pojavio se snnimak napada na kijevski TV toranj.

Autentičnost snimka je potvrdio BBC i na njemu se vidi kako je pogođen 385 metara visok toranj (najverovatnije projektilom).

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko potvrdio je da je napadnut TV toranj u Kijevu, čime je onemogućen njegov rad.

Nije jasno je li toranj direktno pogođen, a lokalni televizijski kanal 1+1 saopštio je da rade na tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ponovo uspostave signal.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je danas upozorenje da će preciznim oružjem zadati udare na objekte koje Ukrajina koristi za informacione napade na Rusiju.

"Pozivamo građane Ukrajine koji žive u blizini relejnih čvorova da napuste svoje domove", saopštilo je ranije rusko Ministarstvo odbrane.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, informacione napade na Rusiju "sprovode Centar za informaciono-psihološke operacije (IPSO) Oružanih snaga Ukrajine zajedno sa jedinicama za sajberoperacije SBU". Za ovo se koriste hardverski i softverski sistemi i komunikacioni objekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OVO JE TRENUTAK KADA JE POGOĐEN TV TORANJ U KIJEVU Bio je visok 385 metara

Izvor: Kurir, 01.Mar.2022

Oko u 17 sati po lokalnom vremenu u Kijevu je pogođen 385 metara visoki televizijski toranj. Društvenim mrežama vrlo brzo su se počeli da se šire snimci razaranja, a napad je ubrzo potvrdilo ukrajinsko ministarvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.