Utorak, 01.03.2022.

17:06

Pogođen TV toranj u Kijevu; trenutak eksplozije VIDEO/FOTO

Na društvenim mrežama pojavio se snnimak napada na kijevski TV toranj.

Izvor: B92

Pogođen TV toranj u Kijevu; trenutak eksplozije VIDEO/FOTO
Foto: Profimedia

Autentičnost snimka je potvrdio BBC i na njemu se vidi kako je pogođen 385 metara visok toranj (najverovatnije projektilom).

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko potvrdio je da je napadnut TV toranj u Kijevu, čime je onemogućen njegov rad.

Nije jasno je li toranj direktno pogođen, a lokalni televizijski kanal 1+1 saopštio je da rade na tome da ponovo uspostave signal.
Foto: Profimedia
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je danas upozorenje da će preciznim oružjem zadati udare na objekte koje Ukrajina koristi za informacione napade na Rusiju.

"Pozivamo građane Ukrajine koji žive u blizini relejnih čvorova da napuste svoje domove", saopštilo je ranije rusko Ministarstvo odbrane.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, informacione napade na Rusiju "sprovode Centar za informaciono-psihološke operacije (IPSO) Oružanih snaga Ukrajine zajedno sa jedinicama za sajberoperacije SBU". Za ovo se koriste hardverski i softverski sistemi i komunikacioni objekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: