Podržaćemo ulazak Ukrajine u NATO

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 22:25

"Podržaćemo ulazak Ukrajine u NATO"

Češka i Slovačka obećale su da će aktivnije podržavati želju Ukrajine da postane članica NATO, piše slovački portal "Teraz“.

"Češka i Slovačka, kao zemlje članice NATO, izrazile su spremnost da aktivnije podržavaju ambicije Ukrajine da postane članica Alijanse, kada uslovi dozvole, navodi se u dokumentu“, navodi pomenuti portal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozivajući se na dokument koji su potpisali lideri tri zemlje tokom posete slovačkog i češkog predsednika Ukrajini.

Ističe se da je češki predsednik Petr Pavel rekao da je "jasna poruka zajedničke deklaracije lidera Ukrajine, Češke i Slovačke, a to je podrška suverenom pravu Ukrajine da sama određuje svoju budućnost“.

"Lideri su se takođe složili da je suverena, demokratska i slobodna Ukrajina jedan od ključnih faktora u obezbeđivanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi“, precizirano je u članku.

Ranije je saopšteno da su predsednica Slovačke Zuzana Čaputova i lider Češke Petr Pavel doputovali u zajedničku posetu Ukrajini gde su se sastali sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.