Počuča uhapšen u Ukrajini?!

Izvor: Cafe.ba, 19.Mar.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počuča uhapšen u Ukrajini?!

Radomir Počuča, bivši TV voditelj i dobrovoljac na ratištu u Ukrajini, navodno je prije dva dana uhapšen u toj zemlji.

Kako piše Blic, Počuču su navodno uhapsili pripadnici novih, proruskih snaga, zbog sumnje da je odgovoran za "pripremu atentata i diverzantskih akcija", kao i sumnje da je pripremao ubistvo dvojice srpskih državljana.

Pored Počuče, navodno je uhapšen i Vlado Stanić, prenosi Tanjug.

Počuča bi, ukoliko se pojavi u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << mogao da odgovara i na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Takođe, za njim je krajem novembra 2014. raspisana potjernica, jer se nije pojavio na suđenju za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "Žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka.

Počuča je ranije bio i portparol Protivterorističke jedinice MUP-a, javlja RTS.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.