Počeo samit Evropskog saveta

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 18:09

Počeo samit Evropskog saveta

Samit Evropskog saveta, na kojem će glavne teme biti rat u Ukrajini i na Bliskom istoku, počeo je danas u Briselu.

Kako su najavili evropski zvaničnici, razgovaraće se o dijalogu Beograda i Prištine i situaciji u Sahelu. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je, uoči sastanka Evropskog saveta, da se on održava u teškim vremenima.

"Ključno je još jednom pokazati da je EU ujedinjena u odbrani naših principa, u odbrani naših vrednosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zato podržavamo Izrael koji pokušava da se brani u skladu sa međunarodnim pravom i međunarodnim humanitarnim pravom", rekao je Mišel.

On je osudio Hamas i "nasilni teroristički napad" i najavio da će se razgovarati o tome kako obezbediti humanitarni pristup.

"Smatramo da civili moraju biti zaštićeni uvek i svuda", poručio je Mišel. On je dodao da je ključno staviti do znanja da će EU podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ISTRAGA JE U TOKU" Mišel: Na samitu razgovaramo o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 27.Okt.2023, 09:48

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel najavio je da će se danas, drugog dana samita Evropskog saveta razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.