Počelo suđenje Donaldu Trampu pred Senatom: Opozicija u rasulu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Donaldu Trampu pred Senatom: Opozicija u rasulu (VIDEO)

Suđenje predsedniku SAD Donaldu Trampu počelo je večeras pred Senatom, u procesu impičmenta.

Tramp je optužen da je tražio pomoć ukrajinske vlade kako bi bio ponovo izabran na predsedničkim izborima u novembru.

Demokrate tvrde da je zadržao milione dolara vojne pomoći Ukrajini, a želeo je da Ukrajina javno pokrene istragu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džoa Bajdena, njegovog, kako se pretpostavlja, glavnog rivala na narednim izborima.

Takođe, nakon što je Bela kuća odbila da da dozvolu osoblju da svedoče na prvom saslušanju o impičmentu prošle godine, demokrate su optužile Trampa da je opstruirao rad Kongresa.

Tramp je negirao optužbe, a njegov pravni tim je naveo da su one lažne.

Tramp je treći predsednik u istoriji SAD koji se suočava sa mogućnošću da će biti smenjen sa funkcije predsednika. Pre njega, sa time su se suočili Bil Klinton i Endru Džonson.

Senator Džon Kenedi rekao je da očekuje da će proces u Senatu proći pošteno.

- Mislim da je istina ono što moj prijatelj kaže: Nensi Pilosi ima udare endorfina kada god je prilici da kritikuje predsednika SAD, bilo kada to zaslužuje ili ne - kazao je Kenedi.

Mala je verovatnoća da Senat, u kojem republikanci imaju većinu, proglasi krivim predsednika Trampa. A pogotovo što u Senatu za opoziv mora da glasa dve trećine ukupnog broja članova.

Zbog toga mnogi tvrde da su demokrate u rasulu, te da će im se ovo obiti o glavu na izborima 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Suđenje Donaldu Trampu: Advokat predsednika napao Šifa, traži dokaze o uzbunjivaču (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Jan.2020, 00:21

Tramp je treći predsednik u istoriji SAD koji se suočava sa mogućnošću da će biti smenjen sa funkcije predsednika Suđenje predsedniku SAD Donaldu Trampu počelo je večeras pred Senatom, u procesu impičmenta. Tramp je optužen da je tražio pomoć ukrajinske vlade kako bi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.