Počelo je glasanje: Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson biraju predsednika Rusije

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 19:39

Počelo je glasanje: Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson biraju predsednika Rusije

U regionima Ukrajine pod ruskom okupacijom počelo je prevremeno glasanje za predsedničke izbore u Rusiji sledećeg meseca.

U južnom regionu Ukrajine koji je okupirala Rusija počelo je prevremeno glasanje, javlja državna novinska agencija TASS.

Naravno, Ukrajina je osudila nameru Rusije da organizuje glasanje na predsedničkim izborima na okupiranoj ukrajinskoj teritoriji.

Izborni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ići od vrata do vrata sa glasačkim listićima i kutijama u "teško dostupnim područjima“.

U ovu kategoriju spadaju okupirani regioni Donjeck, Lugansk, Zaporožje i Herson.

Ljudi koji žive u blizini linije fronta i pripadnici vojske prvi će glasati, preneo je Tass.

Predsednički izbori biće održani u periodu od 15. do 17. marta. Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je svoju kandidaturu za reizbor u decembru. Gotovo je siguran da će osvojiti još jedan šestogodišnji mandat.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prevremeno glasanje za predsedničke izbore u Rusiji u delovima Ukrajine i izolovanim oblastima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2024

Prevremeno glasanje za ruske predsedničke izbore u martu počelo je danas u okupiranim oblastima Ukrajine, gde sukob ulazi u treću godinu, kao i u udaljenim regionima Rusije, najveće zemlje u svetu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.