Pobunjenici u Donjecku: Porošenko hoće da se potčinimo, a to ne dolazi u obzir!

Izvor: Press, 07.Jun.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici u Donjecku: Porošenko hoće da se potčinimo, a to ne dolazi u obzir!

"Oni, zapravo, hoće jednostrano razoružavanje i našu predaju. To se neće dogoditi. Sve dok je ukrajinska vojska na našoj teritoriji smatram da Porošenko samo hoće da mu se mi potčinimo", rekao je za Rojters Fjodor Berezin.

Porošenko je danas, posle inauguracije za predsednika Ukrajine, apelovao na pobunjenike da polože oružje, nudeći im miran dijalog i imunitet od krivičnog gonjenja "onima koji nisu okrvavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ruke". 

Od kada je Porošenko na izborima 25. maja izabran za predsednika, ukrajinske snage su intenzivirale kampanju protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje, koju Kijev zove antiterorističkom kampanjom.

Pobunjenici su uzvratili, pa su neki delovi istočne Ukrajine pretvoreni u ratnu zonu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici u Donjecku: Porošenko hoće našu predaju, a to ne dolazi u obzir!

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014

Predstavnik pobunjenika u “Donjeckoj Narodnoj Republici”, koja je proglasila nezavisnost od Ukrajine i hoće da se ujedini sa susednom Rusijom, izjavio je da će borba biti nastavljena, uprkos apelu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da polože oružje.. . “Oni, zapravo, hoće jednostrano...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.