Pobunjenici našli crne kutije malezijskog aviona

Izvor: Beta, 20.Jul.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici našli crne kutije malezijskog aviona

GRABOVE, 20. jula 2014. (Beta-AP) - Pobunjenici su našli "crne kutije" malezijskog putničkog aviona koji je pao na istoku Ukrajine, a predaće ih samo Medjunarodnoj organizaciji za civilnu avijaciju (ICAO), rekao je u nedelju lider separatista u istočnoj Ukrajini Aleksandar Borodaj.

Obično dve "crne kutije" - elektronski registrator parametara leta i rada glavnih uredjaja aviona, kao i registrator razgovora u pilotskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kabini, ključni su za rasvetljavanje padova aviona.

Borodaj je takodje naveo da će, do dolaska zvaničnika ICAO, tela nadjena na mestu pada aviona u donjeckoj oblasti ostati u vagonima-hladnjačama na železničkoj stanici u gradu Torezu, 15 kilometara od mesta pada aviona.

Naoružani pobunjenici primorali su u nedelju spasioce da im predaju svih 196 tela nadjenih na mestu pada aviona i stavili ih u železničke vagone-hladnjače, rekli su ukrajinski zvaničnici i posmatrači.

Ne zna se šta je s telima 102 putnika koja nisu nadjena, ali je predstavnik OEBS za štampu Majkl Bociurkiv rekao da su verovatno izgorela ne ostavljajući traga.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Prorusi (ipak) našli crne kutije aviona

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2014

Proruske snage pronašle su "crne kutije" malezijskog putničkog aviona koji je pao na istoku Ukrajine, a predaće ih samo Međunarodnoj organizaciji za civilnu avijaciju (ICAO), rekao je u nedelju lider separatista u istočnoj Ukrajini, Aleksandar Borodaj. ..Istražitelji na mestu avionske nesreće.. ..Obično...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.