Parada u Donjecku: Mi se i sad borimo protiv fašizma

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada u Donjecku: Mi se i sad borimo protiv fašizma

Tenkovi i raketni sistemi učestvovali su u subotu na paradi povodom 70 godina pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu u Donjecku, u istočnoj Ukrajini.

Po uzoru na veliku paradu koja je istovremeno odružana u Moskvi, oko 1.500 pripadnika proruskih snaga marširalo je Donjeckom, koji se nalazi pod njihovom kontrolom, noseći crvene sovjetske zastave i nekoliko Staljinovih portreta.

Proruske snage su poručile da se bore protiv "fašističkih" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vladinih snaga i opisuju svoju borbu, koja traje već godinu dana, kao nastavak  Drugog svetskog rata.

- Pred nama su danas borci koji su očvrsli u borbi - izjavio je predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Zaharčenko sa podijuma postavljenog u senci velike Lenjinove statue na glavnom trgu u Donjecku.

U paradi je učestvovalo šest sovjetskih tenkova T-72, oklopni transporteri, nekoliko protivavionskih sistema i tri raketna sistema Grad.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.