Papa se pomolio: Ljudima je potreban mir. Ratovi seju smrt

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 18:39

Papa se pomolio: "Ljudima je potreban mir. Ratovi seju smrt"

Papa Franja je izjavio danas da je rat "zločin protiv čovečnosti" i ponovo uputio poziv na mir u Ukrajini i na Bliskom istoku.

"Ne zaboravimo ovo (...) Ljudima je potreban mir, svetu je potreban mir", rekao je papa Franja posle nedeljne molitve Angelus, preneo je Rojters.

U molitvi, on je pozvao ljude da ne zaborave one koji pate zbog "svireposti rata" u više delova sveta. Više puta je pozivao na mir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ukrajini i u Gaza.

"Pomolimo se da oni koji imaju moć nad ovim sukobima, razmišljaju o tome da rat nije način da se oni reše, kao i da oni seju smrt među civilima i razaraju gradove i infrastrukturu", rekao je papa Franja.

Danas je tačno 100 dana od napada Hamasa na Izrael iz Gaze u kojem je poginulo 1.200 osoba, nakon čega je usledila izraelska kampanja za uništenje te militantne grupe tokom koje je poginulo na desetine hiljada Palestinaca, navela je agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.