PUTIN POTPISAO VAŽNU UREDBU: Rusija stavila francusku i dansku imovinu u Rusiji pod svoju kontrolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 19:33

PUTIN POTPISAO VAŽNU UREDBU: Rusija stavila francusku i dansku imovinu u Rusiji pod svoju kontrolu

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, mnoge multinacionalne kompanije su napustile i obustavile svoje aktivnosti u Rusiji.

Ruska država preuzela je kontrolu nad imovinom u Rusiji francuske kompanije Danon (Danone) i danskog Karlsberga (Carlsberg), koji su najavili nameru da napuste rusko tržište posle početka ofanzive u Ukrajini, saopšteno je danas.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uredbi koju je potpisao ruski predsednik Vladimir Putin, 98,56 odsto akcija ruske pivare Baltika, koja pripada Karlsbergu, i desetine hiljada akcija ruske podružnice Danona su "privremeno" pod kontrolom ruske države.

Sredinom oktobra, francuski poljoprivredno prehrambeni gigant Danon najavio je nameru da se povuče iz većine svojih aktivnosti u Rusiji, a istu nameru je najavio i danski Karlsberg.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara 2022. godine i prvih ekonomskih sankcija Zapada Rusiji, mnoge multinacionalne kompanije su napustile i obustavile svoje aktivnosti u Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.