PSG: Gradske službe u Novom Sadu da hitno uklone simbole agresije Rusije na Ukrajinu

Izvor: Beta, 06.Jul.2022, 18:14

PSG: Gradske službe u Novom Sadu da hitno uklone simbole agresije Rusije na Ukrajinu

Pokret slobodnih gradjana (PSG) Novi Sad saopštio je danas da zahteva od gradskih službi da hitno ukloni simbole agresije Rusije na Ukrajinu koji su noćas iscrtani na i oko Varaždinskog mosta, odnosno na putu ka Tvrdjavi gde bi sutra trebalo da otpočne EXIT festival.U saštenju PSG navodi da, ukoliko do početka festivala koji treba da okupi hiljade gostiju, kako iz Srbije, tako i iz Evrope i sveta, ovi simboli ne budu uklonjeni, "biće to jasan znak da Srpska napredna stranka (SNS) podržava ovakve akcije, kao i rusku invaziju u Ukrajini"."Novosadjanke i Novosadjani su sinoć opet bili izloženi akcijama molerske brigade koja već neko vreme nekažnjeno može da naružuje i oštećuje gradsku i privatnu imovinu. Novi Sad ne treba da bude grad podela. Novi Sad ne treba da bude grad koji propagira rat. U trenutku kada treba da se održi Exit, jedan od najvećih evropskih festivala koji je upravo nastao na osnovama borbe protiv režima koji je Srbiju besomučno gurao u ratove devedesetih, mi danas imamo pojedince koji nekažnjeno slave stradanje nevinih", rekao je poverenik PSG za Novi Sad Miroslav Ferenčak.On je naveo da u trenutku kada u Novi Sad treba da dodju hiljade turista iz različitih delova Evrope, pa i ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Novosadski DS trajno uklanjanje oznaka Z sa gradskih ulica

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2022

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu pozvao je danas gradske službe da trajno uklone grafite sa latiničnim slovom Z koji su u toku noći ispisani po gradu, kao i da bezbednosne službe da utvrde ko ih je ispisao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.