PRIVUKLI VELIKU MEDIJSKU PAŽNJU Svi se pitaju o čemu su u Argentini razgovarali Orban i Zelenski: Samo čitači sa usana bi mogli da utvrde... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 12:11

PRIVUKLI VELIKU MEDIJSKU PAŽNJU Svi se pitaju o čemu su u Argentini razgovarali Orban i Zelenski: "Samo čitači sa usana bi mogli da utvrde..." (VIDEO)

Zelenski i Orban razgovarali na marginama inauguracije Havijera MIleja za predsednika Argentine

Mađarski premijer Viktor Orban i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastali su se u Argentini na inauguraciji novog predsednika Argentine.

Time su privukli veliku medijsku pažnju, a pojavile su se i fotografije državnika. Kako je preneo BBC, "samo profesionalni čitači sa usana bi mogli da utvrde o čemu su pričali".

Hoy en el Congreso estaban >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hablando Zelensky y Orban y venian los DIPUTADOS a interrumpirlos pidiendo selfies pic.twitter.com/v1j6obLYKk

— Agustín Romo (@agustinromm) December 10, 2023

- Razgovarali su između 10 i 15 minuta i tom prilikom Orban mu je poručio da zemlje EU stalno razgovaraju o pitanju prijema Ukrajine u zajednicu, saopštio je Orbanov pres-sekretar Bertalan Havasi.

- Dvojica lidera su u nedelju razgovarala 10 do 15 minuta na marginama inauguracije predsednika Argentine - citirala je agencija reči predstavnika ukrajinske delegacije, prenosi RIA pozivajući se na Blumberg.

Ranije je šef kabineta ukrajinskog lidera, Andrij Ermak u razgovoru sa šefom mađarskog ministarstva spoljnih poslova Peterom Sijartom predložio održavanje sastanka dva lidera, ali je on takav susret odbio rekavši da tako nešto nije moguće bez prethodne pripreme, ali i da do njega može doći samo ukoliko postoji šansa za konkretne pozitivne rezultate.

Budimpešta je ranije predložila da se pitanje početka pregovora o članstvu Ukrajine u EU uopšte ne stavlja na dnevni red samita lidera bloka u decembru, jer je unapred jasno da neće biti dogovora među zemljama članicama.

Lideri Evropske unije će na samitu EU u Briselu od 14. do 15. decembra odlučivati o početku pregovaračkog procesa za pristupanje Kijeva bloku, ali i o odobrenju nove finansijske pomoće Ukrajini i definisanju dvanaestog paketa sankcija protiv Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.