POZNATI NARODNI PEVAČ POGINUO NA KUĆNOM PRAGU! Sumnja se da je ubijen zbog OVIH proročkih stihova! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POZNATI NARODNI PEVAČ POGINUO NA KUĆNOM PRAGU! Sumnja se da je ubijen zbog OVIH proročkih stihova! (VIDEO)

Ukrajinski kobzar (narodni pevač) Vasilij Ždankin poginuo je u ponedeljak u saobraćajnoj nesreći u regionu Ternopil.

Umetnik je umro u vozilu hitne pomoći.

Nesreća se dogodila u večernjim satima u gradu Kremenecu, gde je živeo 61-godišnji kobzar, objavio je novinar Mihail Maslij.

Ždankin se, kako je rekao, poslednjih godina interesovao za vožnju skutera i uglavnom se kretao ovom vrstom prevoza.

Oko 20:00 kobzar se vraćao kući i udario >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga je automobil marke "folksvagen" na nekoliko metara od njegove kuće.

Umetnik je iza sebe ostavio suprugu Irinu, decu Kristinu i Anastasiju, kao i unuke.

Ždankin je voleo da peva srpsku pesmu "Tamo deleko".

Rođen je 23. maja 1958. godine u Krasnodarskoj Pokrajini (Kubanj). U ranom detinjstvu se preselio sa roditeljima u Ukrajinu.

Okolnosti smrti  pevača doveli su u sumnju zvaničnu verziju ukrajinskih vlasti, piše nedeljnik Zvezda.

Naime, Ždankin je bio veliki rusofil i pevao je o jedinstvu Rusije i Ukrajine.

- Ukrajinac iz zapadnog dela zemlje, sa maternjim ukrajinskim jezikom, ali sa ruskim pogledom na svet, svojom ličnošću razotkrio je mitove o potpunoj dominaciji totalne rusofobije u Ukrajini. Naravno, ukrajinske specijalne službe imale su motivaciju da organizuju "nesreću" za Vasilija. Ovaj talentovani čovek, pozivajući na preporod Svete Rusije, otvoreno osuđujući "evropske integracije", bio je za njih samo trn u oku - piše Zvezda.

Ovaj nedeljnik navodi da je Ždankin otpevao veliki broj ukrajinskih pesama, tako da ga nisu mogli uhapsiti, niti mu se nešto moglo pripisati u krivicu. Takođe, nije mogao biti ubijen jer bi to izazvalo veliki negativan odjek, a lik Vasilija Ždankina postao bi lik mučenika za Svetu Rusiju, navodi se.

Naime, navodi se da je sumnjiva verzija policije da skuter nije propustio "folksvagen" koji je navodno imao prednost, te po toj verziji se za nesreću okrivljuje pevač.

Takođe, sumnjivo je i to što su zvaničnici odmah izašli sa nesumnjivim izjavama, iako je nastradala poznata ličnost.

Navodi se i da se tragedija dogodila direktno u blizini njegove kuće i da tako angažovane ubice često rade, čekajući svoje žrtve u blizini mesta gde će se pojaviti.

- U Ukrajini je smrt ljudi koji iz različitih razloga nisu odgovarali prozapadnoj vladi uobičajena - piše Zvezda, a to dokazuje navodeći primere Jurija Kravčenka, Aleksandra Turčinova, Georgija Kirpa i Jevgenija Kušnarova.

Prisećajući se Vasilija Ždankina, mediji citiraju njegove stihove, za koje navode i da su proročki:

"Blažena Majka nas je udala za Rusiju,

Ova svetla kruna je teška!

U bitku za Otadžbinu ćemo ići kao na ispovest,

Grehe će nam oprostiti vruće olovo."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.