Izvor: Blic, 12.Avg.2022, 15:15

POTRESNE ISPOVESTI IZ ZAPOROŽJA Radnici nuklearne elektrane: "Mi smo RUSKI TAOCI, svi smo im na nišanu, otmice su svakodnevne"

Ruske snage su od početka marta okupirale Zaporožje, najveću nuklearnu elektranu u Evropi. Međutim, njime i dalje upravljaju ukrajinski tehničari. Moskva je takođe nedavno optužena da koristi elektranu "kao štit" dok njene trupe odatle lansiraju rakete na obližnje lokacije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ukrajina i Rusija: Ukrajinski radnici nuklearne elektrane tvrde da ih ruski vojnici „drže na nišanu“

Izvor: Danas, 13.Avg.2022, 10:45

Getty Images Zaposleni u nuklearnoj elektrani u ukrajinskom Zaporožju tvrde za BBC da ih ruski vojnici „drže na nišanu“ i da ruske trupe koriste elektranu kao vojnu bazu. Ruske snage drže pod kontrolom ovu lokaciju, najveću nuklearnu elektranu u Evropi, od početka marta. Međutim, njom i dalje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.