PLENKOVIĆ OPET IZIGRAVA ŽRTVU! Srbi su izvršili agresiju na Hrvate kao Rusi na Ukrajince

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2022, 09:38

PLENKOVIĆ OPET IZIGRAVA ŽRTVU! "Srbi su izvršili agresiju na Hrvate kao Rusi na Ukrajince"

Premijer Andrej Plenković i lider vladajućeg HDZ izjavio je da je zvanični Zagreb "vrlo brzo, gotovo refleksno" podržao Ukrajinu i osudio Rusiju jer je, kako je naveo, Hrvatska i "sama bila žrtva agresije u Domovinskom ratu".

Plenković je to rekao sinoć u Roterdamu na kongresu Evropske narodne stranke (EPP) na panelu "Ujedinjeni u solidarnosti:Odbrana zapadne demokratije".

- Budući da smo zemlja koja je bila žrtva agresije režima Slobodana Miloševića, podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlade i hrvatskog naroda Ukrajincima stigla je vrlo brzo, gotovo refleksno - rekao je Plenković.

Hrvatski premijer smatra da se trenutno sukobljavaju zagovornici upravljanja svetom na "kooperativan način" s jedne strane i "konfliktan" s druge strane kao i da, kako kaže, u takvom trenutku niko ne može stajati po strani.

Istakao je da je Zapad pružio "neverovatnu pomoć" Ukrajini i da postoji "međunarodna mobilizacija" za Ukrajinu.

- Govorim to kao neko iz zemlje koja je takođe bila žrtva agresije. U ''90-ima ne samo da nismo videli takvu mobilizaciju međunarodne zajednice već smo morali da se branimio pod embargom UN-na uvoz oružja -  kazao je Plenković.

Plenković je rekao da smatra da napore podrške Ukrajini nužno treba nastaviti i održavati, dok bi, kaže, države članice EU trebalo i same da ojačaju svoje resurse.

- Mi na primer imamo najveći proračun za vojsku ikada i nastavićemo da ulažemo u naše vojne kapacitete -  kazao je Plenković, prenela je Hina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odmah smo podržali Ukrajinu jer smo bili žrtva agresije Miloševića"

Izvor: B92, 01.Jun.2022

Roterdam -- Premijer Andrej Plenković izjavio da je Zagreb "vrlo brzo, gotovo refleksno" podržao Ukrajinu i osudio Rusiju jer je Hrvatska i "sama bila žrtva agresije"...Plenković je to rekao sinoć u Roterdamu na kongresu Evropske narodne stranke (EPP) na panelu "Ujedinjeni u solidarnosti:Odbrana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.