Ova Vlada nema dobre ekonomske kadrove

Izvor: Press, 06.Jun.2013, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova Vlada nema dobre ekonomske kadrove

"Nema mnogo razloga za optimizam. Stiče se utisak da ova Vlada ne poklanja baš mnogo pažnje ekonomskim temama, a i da je vrlo oskudna u privrednim kadrovima.Srpska privreda je vrlo mala i izuzetno zavisna od privrednih kretanja u Evropi, koja nažalost nisu pozitivna", rekao je Kekić za Nedeljnik.
On je za novi broj Nedeljnika kazao da je realni BDP Srbije danas tek na 70 odsto nivoa iz 1989. i da samo dve istočnoevropske zemlje imaju još gore rezultate u tom periodu - Ukrajina i Moldavija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Da bi se smanjila nezaposlenost, Srbiji je samo ove godine potrebna daleko veća suma od milijardu evra. Izgledi za neki značajniji oporavak na kratak i srednji rok nisu baš blistavi. Recimo, iako se o tome mnogo govori, mislim da po tom pitanju perspektive priključenja EU tu nemaju nekakav veliki uticaj."
Kekić podvlači da su procene Economist Intelligence Unita da će evro najverovatnije opstati na srednji rok, ali i da je prerano da se Srbija veže za evro i da napusti fleksibilan kurs.
"Da toga nije bilo, performanse i konkurentnost srpske privrede bile bi još gore", rekao je Kekić.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.