Otkriven tajni plan Viktora Orbana

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 11:21

Otkriven tajni plan Viktora Orbana

Saveznici Orbana planiraju da obave tajne pregovore s članovima američke Republikanske stranke kako bi sprečili izdvajanje nove pomoći Ukrajini, piše Gardijan.

"Saveznici mađarskog premijera Viktora Orbana sastaće se u Vašingtonu sa republikancima iza zatvorenih vrata kako bi okončali izdvajanje američke vojne podrške Ukrajini", navodi se u tekstu.

Neki republikanski članovi Kongresa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozvani su da učestvuju u pregovorima iza zatvorenih vrata, rekao je republikanski izvor britanskom listu.

"Orban je uveren da pomoć Ukrajini u Kongresu neće proći i pokušava da blokira pomoć iz EU", rekao je listu diplomatski izvor blizak mađarskoj ambasadi.

Zbog neizvesnosti po ovom pitanju, američki predsednik Džozef Bajden je izašao sa specijalnim obraćanjem. On je pozvao Kongres da hitno odobri zahtev za finansiranje Kijeva.

Prema rečima predsednika, republikanci "pucaju Ukrajini u koleno", povezujući izdvajanje novih sredstava sa realizacijom svojih beskompromisnih zahteva za granično-migracione reforme.

Bajden je jesenas tražio od Kongresa oko 106 milijardi dolara za pomoć Ukrajini i Izraelu, kao i za akcije u azijsko-pacifičkom regionu, ali nije dobio podršku u Kongresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.