Orban otkrio javnu tajnu: Ako nam se Tramp vrati...

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:35

Orban otkrio javnu tajnu: Ako nam se Tramp vrati...

Viktor Orban, koji se u petak sastao s Donaldom Trampom, tvrdi da kandidat za predsedniak SAD ima "prilično detaljne planove" za okončanje rata u Ukrajini.

Mađarski premijer je, u intervjuu za TV kanal M1, naveo da su Trampovi planovi u skladu s interesima Mađarske.

"On ima vrlo jasnu viziju s kojom je teško da se ne složite. On kaže sledeće: prvo, on neće dati ni peni za rusko-ukrajinski rat. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će rat završiti, jer je očito da Ukrajina ne može stati na svoje noge", kazao je mađarski premijer.

"Ako Amerikanci ne daju novac i oružje zajedno s Evropljanima, rat će završiti, a ako Amerikanci ne daju novac, onda Evropljani neće moći sami da finansiraju ovaj rat. Onda će rat takođe završiti", dodao je.

Prema Orbanu, Sjedinjene Države više ne žele da finansiraju sigurnost Evrope.

"Ako se Evropljani boje Rusa ili uopšteno žele da imaju visok nivo sigurnosti, moraju to da plate. Ili izgradnjom sopstvene vojske i opreme ili, ako za to koriste Amerikance, plaćanjem cene Amerikancima, cene sigurnosti. Dakle, on (Tramp) govori direktno i jasno", poručio je mađarski premijer.

Podsetio je da je Tramp bio "prvi predsednik nakon dugo vremena koji nije započeo rat tokom svog mandata". "Dakle, već znamo za njega, već znamo iz njegovog predsedništva, da je on čovek mira", istao je.

"I on ni sada ne skriva svoje stavove: jasno je dao do znanja da mu je cilj da donese mir u rusko-ukrajinski rat. Želimo prekid vatre što je pre moguće. Želimo skori kraj ovog rata. Ne vidim nikoga drugog ko ima više odlučnosti i snage za to od Donalda Trampa", nastavio je Orban.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je povodom izjave premijera Mađarske da će Donald Tramp prestati da daje novac Ukrajini ako bude ponovo izabran za predsednika SAD, da Rusija nema ništa da doda jer nisu dati nikakvi detalji o kakvom planu je reč.

"Videli smo, ali nemamo ništa da kažemo jer nisu dati nikakvi detalji i nejasno je kakav to plan može da bude. Stoga, trenutno nije moguće reći bilo šta specifično", izjavio je Peskov, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TRAMP NEĆE DATI NI JEDAN PENI ZA UKRAJINU" Orban u ekstazi nakon sastanka sa bivšim liderom SAD: "Kako da se ne složimo sa ovim?"

Izvor: Blic, 11.Mar.2024

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se 8. marta sastao sa predsedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom, tvrdi da Tramp ima „prilično detaljan plan“ za okončanje rata u Ukrajini i da neće dati „ni jedan peni“ za borbu protiv ruske agresije u Ukrajini. On je dodao da se Trampov plan poklapa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.