Orban: Soroš je ratni huškač koji želi da unovči rat

Izvor: KMnovine.com, 14.Jun.2022, 15:12

Orban: Soroš je ratni huškač koji želi da unovči rat

Orban: Soroš je ratni huškač koji želi da unovči rat Mađarski premijer Viktor Orban uvrstio je milijardera finansijera Džordža Soroša među „ratne huškače“ u Ukrajini.




U intervjuu za radio “Košut”, Orban je rekao da će samo mir obuzdati inflaciju i spasiti ekonomiju od daljih šokova, ali je naveo da Ukrajina ima „pravo da se brani“.

Takođe je >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << rekao da je Mađarska sada praktično jedina zemlja koja želi mir. Zaista, Budimpešta je, za razliku od većine drugih evropskih prestonica, odbila da pošalje oružje UK
„Moramo finansirati mir, a ne rat“, objasnio je Orban.

Međutim, on je naglasio da ima ljudi koji su zainteresovani da se sukob produži.


„Sada je sasvim očigledno da postoje poslovni krugovi koji su zainteresovani za ovaj rat. Džordž Soroš ih simbolizuje. On otvoreno govori o potrebi produženja rata. To su ratni huškači koji žele da unovče rat“, rekao je mađarski premijer i dodao da takvi „huškači“ treba da odgovaraju.
Prošlog meseca, govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Soroš je rekao da je ruska vojna operacija u Ukrajini „možda početak Trećeg svetskog rata i da ga naša civilizacija možda neće preživeti“. Takođe je rekao da je „najbolji i možda jedini način da sačuvamo našu civilizaciju da pobedimo Putina što je pre moguće“.

   
Džordž Soroš, finansijer zla u svetu. Agent satane, kako ga je baš irban nazvao.
   

Orban je 2017. godine Džordža Soroša nazvao "agentom Satane". Mađarska vlada je tada Sorošu zabranila ulazak u tu zemlju.

Orban je odavno jedan od najžešćih kritičara Soroša. Mađarski premijer je 2020. godine nazvao milijardera „najkorumpiranijim čovekom na svetu“ koji na svom platnom spisku ima „dugačku listu političara, novinara, sudija, birokrata i političkih agitatora koji se maskiraju kao članovi organizacija civilnog društva“.

Orban i Soroš su takođe 2017. razmenili oštre primedbe. Orban je optužio Soroša da je pokušao da uništi Mađarsku, a Soroš je zauzvrat ustrvdio da Orbanova vlada „ugnjetava ljude više nego tokom sovjetske okupacije“.


* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2022 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.