Opet na udaru? Serija eksplozija – ima mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2023, 10:07

Opet na udaru? Serija eksplozija – ima mrtvih VIDEO

Ukrajinski i ruski zvaničnici prijavili su seriju eksplozija u ukrajinskom gradu Melitopolju, koji je pod okupacijom ruskih snaga.

Serija eksplozija odjeknula je gradom u petak uveče, prema tamošnjim ukrajinskim i proruskim zvaničnicima, preneo je CNN.

Ukrajinske snage su više puta napale Melitopolj u poslednjih nekoliko nedelja u nastojanju da povrate teritoriju na jugu zemlje i potvrde važnost oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većeg dometa.

Vladimir Rogov, član regionalne proruske vojno-civilne administracije, rekao je na Telegramu da se u gradu po drugi put ove večeri čula serija eksplozija, dodajući da je delovao sistem PVO ruskih oružanih snaga. protiv ovih napada.

Rogov tvrdi da su Oružane snage Ukrajine napale grad teškom artiljerijom i višecevnim raketnim sistemima, a da su "delovi oborenih raketa" pogađali stambene kuće.

"Šteta ima, a požar je izbio na mestu granatiranja stambenog dela grada od strane ukrajinskih oružanih snaga. Ima žrtava", rekao je Rogov.

"Prikupljaju se podaci o žrtvama i razaranjima", dodao je on.

U međuvremenu, Ivan Fedorov, ukrajinski gradonačelnik Melitopolja, rekao je u petak na Telegramu da se južni grad trese od snažnih eksplozija.

"Silina udara je takva da se prozori tresu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.