Okončana treća runda pregovora Ukrajine i Rusije

Izvor: VOA, 07.Mar.2022, 19:45

Okončana treća runda pregovora Ukrajine i Rusije

Treća runda pregovora između Ukrajine i Rusije je završena, saopštila je ambasada Rusije u Minsku – izvestila je ruska državna agencija TASS, a preneo Rojters. Rusija je iznela očekivanja da bi se naredna runda razgovora mogla održati u bliskoj budućnosti - saopštio je jedan od ruskih pregovarača. "Nisam u mogućnost trenutno da obelodanim tačan datum. Moguće je da će se to znati sutra", izjavio je Leonid Slutski, jedan od pregovarača. Ukrajinski pregovarač i savetnik predsednika Mikhajlo Podoljak izjavio je da su razgovori sa ruskom stranom doprineli malim pomacima u vezi sa humanitarnim koridorima, javila je agencija Rojters. "Ostvaren je mali pomak u usaglašavanju logistike za evakuaciju civila. Međutim, izostao je dogovor koji bi značajnije poboljšao sveukupno stanje. Dve strane će nastaviti razgovore o uspostavljanju primirja", poručio je Podoljak. Ruska strana saopštila je da nije bilo pomaka u razgovorima i da ne treba očekivati da tokom naredne runde bude postignuto rešenje. "Razgovori nisu laki, prerano je govoriti o nečemu pozitivnom. Nadamo se da ćemo sledećeg puta učiniti veći pomak", izjavio je ruski pregovarač Vladimir Medinski. Uoči susreta, Rusija je obećala otvaranje humanitarnih koridora i evakuaciju civila iz nekoliko ukrajinskih gradova, uglavnom u Rusiju i Belorusiju. Ukrajina je taj predlog označila nemoralnim. "Radi se o državljanima Ukrajine - trebalo bi da budu evakuisani na teritoriju Ukrajine", rekao je neimenovani portparol ukrajinskih vlasti.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća runda ukrajinsko-ruskih pregovora donela ‘male pomake’

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2022

Predstavnici Ukrajine rekli su 7. marta da je treća runda razgovora između ruske i ukrajinske delegacija završena, uz mali napredak u otvaranju humanitarnih koridora. „Ostvarili smo neke male pozitivne rezultate u vezi sa logistikom humanitarnih koridora“, napisao je na Tviteru savetnik predsednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.