Oglasio se Zelenski: U interesu Rusije je da rasplamsa rat na Bliskom istoku

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 22:30

Oglasio se Zelenski: "U interesu Rusije je da rasplamsa rat na Bliskom istoku"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je u interesu Rusije da rasplamsa rat na Bliskom istoku, kako bi "oslabio svetsko jedinstvo".

On je istakao da je takav zaključak formiran na osnovu dostupnih i veoma jasnih informacija, preneo je Rojters.

"U interesu Rusije je da rasplamsa rat na Bliskom istoku kako bi stvorio novi izvor bola i patnje, koji bi oslabio globalno jedinstvo, stvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podele i pomogao Rusiji da podriva slobodu u Evropi", rekao je Zelenski u svom video obraćanju.

S druge strane, Moskva je danas pozvala Palestince i Izraelce da prekinu vatru, ističući da smatra da je mirna, sigurna i dobrosusedska koegzistencija dve države, Izraela i Palestine, jedina moguća inicijativa za rešavanje palestinskog pitanja.

"Što se tiče posredničkih napora, strane pre svega moraju da prekinu vatru. Sva druga pitanja mogu se rešiti u normalnom, nevojnom okruženju", istakao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abulom Geitom, preneo je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ŽELE NOVI IZVOR BOLA I PATNJE" Zelenski: U interesu Rusije je rasplamsavanje rata na Bliskom istoku

Izvor: Blic, 10.Okt.2023, 00:22

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je u interesu Rusije da se rasplamsa rat na Bliskom istoku, kako bi "oslabio svetsko jedinstvo". On je istakao da je takav zaključak formiran na osnovu dostupnih i veoma jasnih informacija, preneo je Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.