Oglasio se FSB: Osujećeno

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 10:53

Oglasio se FSB: Osujećeno

FSB saopštila da je osujetila teroristički napad koji su specijalne službe Ukrajine planirale da izvedu na Lenjingradsku i Kalinjinsku nuklearnu elektranu.

U saopštenju Federalne službe Rusije se navodi da je diverzantsko-teroristička grupa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine uoči Dana pobede pokušala da digne u vazduh više od 30 stubova visokonaponskih dalekovoda Lenjingradske i Kalinjinske nuklearke.

To bi, prema ideji ukrajinskih specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službi "dovelo do prekida u radu nuklearnih reaktora, narušavanja redovnog režima rada nuklearki i nanelo ozbiljnu štetu ekonomiji i ugledu Rusije".

"Teroristi su uspeli da dignu u vazduh jedan i miniraju četiri stuba dalekovoda Lenjingradske nuklearke, kao i da postave improvizovane eksplozivne naprave ispod sedam stubova Kalinjinske nuklearne elektrane", navodi se u saopštenju.

FSB je saopštila i da je privela tri ukrajinska diverzanta, koje je regrutovao Kijev, a koji su pripremali akte protiv pomenutih nuklearki i koji su u tom cilju prošli specijalnu obuku na teritoriji Ukrajine. Takođe, privedena su i dvojica njihovih saučesnika koji su ruski državljani.

U saopštenju se, pored toga, ističe da su privedeni ukrajinski diverzanti i njihovi saučesnici potvrdili da su sarađivali sa Spoljnoobaveštajnom službom Ukrajine, prema čijem nalogu je i trebalo da izvrše terorističke napade na dve ruske nuklearke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.