Oglasila se Srbija o sukobu u Ukrajini

Izvor: B92, 02.Feb.2022, 19:41

Oglasila se Srbija o sukobu u Ukrajini

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije (MSP) saopštilo je svoj stav o sukobu u Ukrajini.

Kako se navodi, Srbija se zalaže za mirno rešenje situacije između Rusije i Ukrajine, kao i da bi se eskalacija sukoba između te dve zemlje negativno odrazila na spoljnu politiku Beograda.

"Potrebno je spustiti tenzije i dati šansu diplomatiji. Verujemo da će intenzivna diplomatska aktivnost uroditi plodom i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doći do smirivanja tenzija, kao i da će šira eskalacija sukoba biti izbegnuta", navodi se u pisanom odgovoru MSP "Glasu Amerike".

U saopštenju srpskog ministarstva se dodaje da bi se potencijalna eskalacija sukoba na relaciji Moskva - Kijev negativno odrazila na spoljnu politiku Srbije, imajući u vidu da su u pitanju dva prijateljska i bratska slovenska naroda Srbije.

"Srbija nije ni na koji način deo političkog ili bilo kakvog drugog konflikta između Rusije i Ukrajine. Nismo i nećemo biti deo problema, a spremni smo da budemo deo rešenja koje će podrazumevati smirivanje tenzija", zaključuje se u saopštenju ministarstva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.