Odbrusio Zelenskom: Želim da mu kažem da nikada više ne vređa Poljake

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 23:57

Odbrusio Zelenskom: "Želim da mu kažem da nikada više ne vređa Poljake"

Želim da kažem predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao što je to učinio nedavno tokom svog govora u Ujedinjenim nacijama.

To je danas rekao premijer Poljske Mateuš Moravjecki.

"Poljaci to nikada neće dozvoliti, a odbrana dobrog poljskog imena nije samo moja dužnost i čast, već je najvažniji zadatak poljske vlade", rekao je Moravjecki na skupu u Svidnjiku, prenela je "Gazeta viborča".

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će se Poljska braniti u trenutnom geopolitičkom kontekstu, da ima svoje razloge i da zna kako ovi razlozi treba da budu oblikovani.

Zelenski je u obraćanju u Ujedinjenim nacijama rekao da Kijev "vredno radi da se očuvaju kopneni putevi za izvoz žita" i da je "političko pozorište" oko uvoza žitarica samo pomoglo zvaničnoj Moskvi.

Insistirajući na potrebi da zaštite domaća tržišta, Poljska, Slovačka i Mađarska su objavile sopstvene limite na uvoz ukrajinskog žita neposredno nakon što je Evropska komisija odlučila da ne proširi zabranu uvoza na pet istočnoevropskih zemalja članica Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljska i dalje besna na Ukrajinu, Moravjecki: "Želim da kažem Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao u UN"

Izvor: Blic, 23.Sep.2023, 13:08

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki izjavo je da želi da kaže predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao što je to učinio nedavno tokom svog govora u Ujedinjenim nacijama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.