Odbor za pravosuđe preporučio opoziv Trampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2019, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za pravosuđe preporučio opoziv Trampa

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma SAD usvojio je optužbe protiv američkog predsednika Donalda Trampa za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Odbor je glasao po stranačkim linijama pri usvajanju osnova za opoziv, preneo je Glas Amerike.

Tramp je optužen da je zloupotrebio svoj predsednički položaj kako bi izvršio pritisak na Ukrajinu, da istraži njegovog potencijalnog protivkandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na izborima 2020, demokratu Džoa Bajdena.

Takođe je usvojena druga tačka optužbe - kojom se predsednik tereti da je opstruisao kongresnu istragu te afere.

Predstavnički dom u punom sastavu, u kojem demokrate imaju većinu, verovatno će sledeće nedelje izglasati te optužbe, čime se završava proces opoziva, a zatim, u roku od nekoliko nedelja, počinje "suđenje" predsedniku u Senatu. Međutim, malo je verovatno da će gornji dom Kongresa, u kojem republikanci imaju većinu, proglasiti predsednika krivim i smeniti sa ga s položaja, napominje Glas Amerike.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zelenski SAM PROTIV SVIH: Za stolom sa Putinom je pokazao hrabrost, ali je bilo očigledno da ga je TRAMP IZDAO

Izvor: Blic, 14.Dec.2019

Tokom saslušanja o opozivu američkog predsednika Donalda Trampa, američka vojna pomoć za Ukrajinu prikazana je kao način da prijateljski div pomogne Davidu da se odbrani od ogromnog Golijata koji će, ako ne bude zaustavljen, nastaviti da besni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.