Objavljen ekskluzivan snimak, uz najavu biće zanimljivo; Ovako je pogođen VIDEO

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 08:10

Objavljen ekskluzivan snimak, uz najavu "biće zanimljivo"; Ovako je pogođen VIDEO

Ukrajinske bezbednosne službe dale su CNN-u ekskluzivan snimak napada na Krimski most.

Snimak prikazuje trenutak kada su u julu koristili eksperimentalni dron za napad na ruski most prema anektiranom Krimu. Ovo je prvi put da je SBU otvoreno preuzeo odgovornost za operaciju

Napad je izvršen 17. jula a u njemu su oštećene saobraćajne trake mosta i, prema ruskim zvaničnicima, ubijeno je dvoje civila. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

To jebio drugi napad na vitalni prelaz ka anektiranom posluostrvu Krim koji je, kako ocenjuje Index, pokazao koliko je teško braniti taj most.

Šef Ukrajinske službe bezbednosti (SBU) Vasil Maljuk rekao je za CNN da je u tom napadu korišćen dron nazvan "Sea Baby", nastao kao rezultat višemesečnog razvoja koji je započeo neposredno nakon invazije.

"Pomorski dronovi jedinstveni su izum SBU", rekao je.

"Ni jedna privatna kompanija u to nije uključena. Uz pomoć ovih dronova nedavno smo uspešno pogodili Krimski most, veliki jurišni brod Olengorskij Gornjak i SIG tanker", rekao je.

"Radimo na nizu novih zanimljivih operacija, uključujući i u vodama Crnog mora. Obećavam vam, biće uzbudljivo, posebno za naše neprijatelje", rekao je Maljuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) "BIĆE TOGA JOŠ" Prvi snimak ukrajinskog udara na Krimski most: Dron prišao konstrukciji, a onda se začula eksplozija

Izvor: Blic, 16.Avg.2023

Ukrajinske bezbednosne službe dostavile su CNN-u ekskluzivni snimak koji pokazuje trenutak kada su u julu upotrebili eksperimentalni dron za napad na ruski most na aneksiranom Krimu. Ovo je prvi put da je SBU otvoreno preuzela odgovornost za operaciju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.