OGLASILA SE I SEVERNA KOREJA: Kim Džong Un otkrio na šta Amerikanci ciljaju kada je u pitanju Ukrajina

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 20:47

OGLASILA SE I SEVERNA KOREJA: Kim Džong Un otkrio na šta Amerikanci ciljaju kada je u pitanju Ukrajina

MIP Severne Koreje izdao javno saopštenje

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje smatra da vlasti SAD šire glasine o navodnoj invaziji Rusije na Ukrajinu kako bi opravdale svoje vojno prisustvo u istočnoj Evropi.

- U poslednje vreme, SAD šire divlje glasine o ruskoj "invaziji na Ukrajinu" i žure da pošalju hiljade vojnika u istočnu Evropu. Prava svrha ovih poteza je postepena eskalacija vojnih tenzija oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajine i pronalaženje izgovora za opravdanje povećanje svog vojnog prisustva koje ima za cilj obuzdavanje Rusije - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje.

U severnokorejskom Ministarstvu spoljnih poslova smatraju da je NATO "proizvod Hladnog rata", a svrha njegovog postojanja i širenja je "vojno obuzdavanje i suzbijanje Rusije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Severna Koreja: SAD šire glasine o mogućoj invaziji Rusije na Ukrajinu

Izvor: Blic, 14.Feb.2022, 00:57

Akcije SAD i NATO u istočnoj Evropi predstavljaju pretnju za bezbednost Rusije, dok Vašington svoje postupke opravdava "glasinama" o mogućoj invaziji Rusije na Ukrajinu, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.