OGLASILA SE ALBANSKA MINISTRKA: Sporazum iz Ohrida dobra vest za ceo region

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 21:23

OGLASILA SE ALBANSKA MINISTRKA: Sporazum iz Ohrida dobra vest za ceo region

Sporazum u Ohridu podrazumeva formiranje ZSO.

Ministarka za Evropu i spolјne poslove Albanije Olta Džačka rekla da je "u kontekstu nelegalne ruske agresije na Ukrajinu", normalizacija odnosa između tzv Kosova i Srbije  prioritet za bezbednost i stabilnost celog regiona i šire, u Evropi.  

Ona je navela da je dogovor postignut u Ohridu 18. marta dobra vest za građane tzv Kosova, ali i za ceo region, prenosi Albenijen post. 

Džačka je čestitala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vladi u Prištini na pokazanoj ozbilјnosti, ali i na hrabrosti, jer „postizanje takvog sporazuma nije lako“.

- Dogovor postignut u Ohridu je dobra vest. Očekuje se da će konkretni radovi na implementaciji početi nakon otprilike mesec dana, a nadamo se da će sve biti dogovoreno do kraja godine - dodala je albanska ministarka.

Prema njenim rečima, finalizacija će zahtevati dosta rada jer se, kako je navela, "đavo uvek krije u detalјima".

- Dovolјno je uzeti u obzir činjenicu da je ovaj sporazum odobren kroz potpuno sui generis proces, a da nije potpisan, da shvatimo da finalizacija neće biti nimalo laka - rekla je Džačka.

Više vesti o dijalogu Beograda i Prištine možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.