OEBS da proceni potez Ukrajine o oduzimanju akreditacija

Izvor: Press, 12.Feb.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS da proceni potez Ukrajine o oduzimanju akreditacija

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović trebalo bi da adekvatno proceni jučerašnji potez ukrajinskog parlamenta o tome da oduzme dopisnicima ruskih medija akreditacije za državne institucije u Ukrajini, saopštili su danas ruski poslanici.
Ukupno 239 ukrajinskih poslanika glasalo je juče za suspendovanje novinarskih akreditacija ruskih dopisnika, prenela je agencija Taš.

Ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novinari, tv producenti i snimatelji dopisništava brojnih ruskih medija u ukrajinskim državnim institucijama neće imati akreditacije sve dok se ne okonča vojna operacija Kijeva na istoku Ukrajine, preneo je Tas.

Šef kancelarije za odnose s medijima ruske državne Dume Juri Šuvalov rekao je da ta odluka, saopštena tokom jučerašnjeg sastanka četvoro lidera Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske u Minsku, predstavlja "pokušaj da se izvrši pritisak na situaciju vezanu za Donbas", izvestio je Tas.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev proteruje ruske novinare

Izvor: 011vodič.com, 13.Feb.2015, 00:01

Odluka ukrajinskog Parlamenta da poništi akreditacije novinarima pojedinih ruskih medija vodi ka cenzuri i Rusija će ovo pitanje pokrenuti u OEBS-u, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri ovoj organizaciji Andrej Kelin.. U četvrtak, dok je u Minsku „Normandijska četvorka“ vodila...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.