OEBS: Primirje se poštuje, izuzeci Debaljcevo, Lugansk

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Primirje se poštuje, izuzeci Debaljcevo, Lugansk

Primirje koje je počelo u ponoć na istoku Ukrajine uglavnom se primenjuje, ali su izuzeci Debaljcevo i Lugansk, gde se oružani sukobi nastavljaju, izjavio je šef misije OEBS Ertugrul Apakan.

Pripadnici proruskih snaga na istoku Ukrajine odbili su da dozvole posmatračima OEBS-a da stignu do opkoljenog grada Debaljceva, nakon što je danas stupio na snagu prekid vatre, rekao je Apakan u onlajn brifingu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Pripadnici proruskih snaga su rekli da prekid vatre ne odnosi na Debaljcevo, poprište najtežih borbi u proteklih nekoliko sedmica, preneo je Rojters.

Članice trilateralne Kontakt grupe za rešavanje krize u Ukrajini potpisale su 12. februara paket mera za primenu ranijih sporazuma iz Minska.

Prema prvoj tački tog dokumenta postavljen je uslov za hitan i sveobuhvatan prekid vatre, koji je stupio na snagu 15. februara u ponoć po kijevskom vremenu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primirje ne važi za Debaljcevo

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2015

Primirje, koje je u ponoć stupilo na snagu na istoku Ukrajine uglavnom se primenjuje, sem u Debaljcevu i Lugansku, gde se oružani sukobi nastavljaju, izjavio je šef misije Oebs Ertugrul Apakan...Apakan je rekao da su pripadnici proruskih snaga na istoku Ukrajine odbili da dozvole posmatračima Oebsa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.