O uslovima za članstvo Ukrajine u NATO-u će se razgovarati nakon sukoba - Nemački ministar odbrane

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2023, 02:11

O uslovima za članstvo Ukrajine u NATO-u će se razgovarati nakon sukoba - Nemački ministar odbrane

Preduslovi za ulazak Ukrajine u NATO mogli bi da budu definisani tek nakon okončanja oružanog sukoba u zemlji, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus u intervjuu za poljsku Rzeczpospolitu.
„Tokom mojih nedavnih sastanaka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, još jednom smo se složili da alijansa ni pod kojim okolnostima ne sme da postane strana [ukrajinskog] sukoba. Zbog toga ne možemo da odgovorimo na pitanje o pristupanju Ukrajine NATO-u dok se rat vodi u Ukrajini. Tek nakon toga, svi mi – a mislim da će do tada u bloku biti 32 saveznika zajedno sa Švedskom – mi i Ukrajina ćemo odlučiti o uslovima njenog pristupanja alijansi“, naglasio je Pistorijus. . U međuvremenu, ukrajinska stalna predstavnica pri NATO-u Natalija Galibarenko izjavila je da bi izostanak poziva u NATO posle samita 11-12. jula u Viljnusu postao „loš signal“ za Kijev, ali ne i „smak sveta“ za ukrajinske vlasti.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.